KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

28 Şubat 2010 Pazar

Mavala Double Lash


Mavala Double Lash' ı duymayan yoktur heralde, ama kullanmayan varsa bir dakika daha kaybetmeden hemen sipariş etsin derim=)
Muadilleri arasında (Talika, Revitalash, Jan Marini vs vs....) en uygun fiyatlısı olmakla kalmıyor gerçekten de inanılmaz işe yarıyor. Uygun fiyatlı derken benzer ürünlerle arasındaki 10-15 $' dan değil en az 100-150 $' dan bahsediyorum. Fiyatları 100 $ civarından başlayıp katlanarak artan kirpik uzamasına ve gürleşmesine yardımcı ürünlerin etkinlikleri tartışılmaz. Çoğunun içinde prostaglandinler kullanılıyor. Prostaglandinler insan vücudunda araşidonik asitten üretilen hormon benzeri, inflamasyonda önemli rol oynayan, çeşitlerine göre değişken fizyolojik etkilere sahip ( kas kasılması veya gevşemesi gibi mesela) yağ bileşenleri.
Günümüzde bazı göz hastalıkları için kullanılan damlaların bir kısmının içinde de prostaglandinler var ve kendi gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki kirpiklerin uzaması ve gürleşmesi açısından inanılmaz etkililer ama bazı yan etkilerinin olduğunu da unutmamak lazım. Göz çevresi derisinin ve göz renginin kalıcı olarak kahverengi pigmentasyonunu artırmaları kozmetik açıdan yan etkilerinin başında geliyor. Bana kalırsa kirpikler daha uzun olsun diye prostaglandin kullanarak göz kapağı renginin kalıcı olarak kahverengileşmesine yol açmak çok da pratik ve akıllıca bir yol değil. Postun başında dediğim gibi bu ürünlerin fiyatlarının 100 $dan başladığını da göz önünde bulundurursak zaten güzel kirpiklere sahipsek bu kadar zahmete girmeye gerçekten gerek yok bence.
Neyse ki Mavala Double Lash var=) Türkiye fiyatı bildiğim kadarıyla 30 TL civarında, yurt dışından alışveriş yapanların çok daha hesaplı seçenekleri de var çilek ve ebay gibi mesela. Yaklaşık olarak 1.5 yıldır kullanıyorum ve kesinlikle olmazsa olmazlarım arasında olan bir ürün. Sadece varolan kirpiklerin uzamasını değil, yeni kirpiklerin çıkmasına neden olarak kirpiklerin gürleşmesini de sağlıyor. Sevgiliye "Takma kirpik mi taktın sen" dedirtecek kadar etkili. Şişesinin kapağındaki rimel fırçası benzeri fırça sayesinde kullanması da gerçekten çok kolay. Gece yatmadan önce rimel sürermiş gibi rahatlıkla sürülüyor ve yaklaşık 2 hafta sonra sonuçları almaya başlıyorsunuz. Kullanmayı bıraktıktan sonra bir kaç ay içinde etkileri geri dönmeye başlıyor ama hiç bir zaman kullanmadan önceki haline dönmüyor. Keşke önce sonra fotoğraflarım olsaydı ama yok, o yüzden bana güvenmek zorundasınız=)

4 yorum:

  1. Merhaba Kalimerooo, blogunu bu ürünü ararken keşfettim ve çok beğendim. Bu ürünle ilgili herkes farklı fikirlere sahip. Kirpiklerin dökülmesi duruyor fakat uzamasını sağlemıyor ddeniyor genelde. Madem sende uzadı bende deneyim bakalım, belki benimkilerde biraz olsun uzar. İzlemeye aldım, görüşürüz:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Missha' cım, birkaç ufak sağlık problemi yüzünden bir süredir buraya bakamıyordum, yorumunu şimdi gördüm o yüzden... Benim kirpiklerimde normalin dışında bir dökülme olmadığı için o konuda bir fikrim yok açıkçası ama hem uzatma hem de kirpiklerin sayısını çoğaltma açısından bence fiyatı göz önünde bulundurulduğunda başarılı bir ürün.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kalimero, benim kaş ve kirpiklerim gördüğüm kemoterapi sonrasında döküldü. şimdi çıktılar fakat oldukça cansızlar ve çok yavaş uzuyorlar. badem yağı vb. kullanıyorum ama araştırmalarım sonucunda senin yazını gördüm. şimdi gidip bu ürünü alacağım umarım etkili olur. bir de bir kez alınan şişe kaç gün sürülebiliyor? Sen ürünü hala kullanıyor musun ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Suyoun. Geçmiş olsun öncelikle...
    Şişe açıldıktan sonra 9 ay boyunca kullanılabiliyor, zaten miktar bakımından da o kadar bir süre yetecek kadar var içinde. Ben kullanmaya devam ediyorum ama kullanım şeklimi değiştirdim biraz. Her gün değil de rimel süreceğim günler kirpik bazı gibi kullanıyorum. Hem rimelin kirpik üzerindeki negatif etkilerini azaltmış oluyorum -aklım sıra tabi=)- hem de rimelin kirpiğe Double Lash varken daha iyi tutunduğunu fark ettim, yani aynı rimel bazı gibi işlev görebiliyor, ben de bu etkisinden yararlanıyorum.

    YanıtlaSil