KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

3 Aralık 2009 Perşembe

MD Forte Facial Cleanser III




Ne yaparsanız yapın sivilcelerden yakanızı kurtaramıyor musunuz, yada sivilceniz yok ama cildiniz bir türlü istediğiniz kadar pürüzsüz görünmüyor mu, o zaman bu glikolik asitli temizleyici tam da aradığınız çözüm olabilir.

Cleansing oil kullanmak bence gerçekten cildi makyajdan ve waterproof ürünlerden arındırmak için harika bir çözüm ama hemen arkasından bir de glikolik asitli temizleyici kullanılırsa işte o zaman hiç bir cilt temizleyicisi bu ikilinin karşısında duramaz bence.

Glikolik asit kimdir, neyin nesidir kısaca açıklamak gerekirse alfa hidroksi asit ailesine mensup, cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan, ürün içindeki yüzdesine göre etkinlik gösteren, cildin üst katmanlarını kimyasal olarak soyarak renk düzensizliklerinin, sivilce izlerinin, siyah noktaların ve çok derin olmayan kırışıkların hakkından gelen ve daha duru bir cilde sahip olmamıza yardımcı olan bir asit diyebiliriz. Alfa hidroksi asit bana göre daha çok 25 yaşından büyüklere hitap ederken küçük kardeşi beta hidroksi asit (salisilik asit mesela) ise daha küçük moleküler yapısıyla gözeneklere iyi bir şekilde geçerek sivilce oluşumunu ve siyah noktaları azaltan özellikleriyle daha genç yaş grubunun ihtiyaçlarını karşılayan bir asit türü.

Glikolik asitli ürünler piyasasının ağa babası birçoğumuzun bildiği MD Formulations markası ama hem MD Forte hem de MD Formulations' ın temizleyicilerini kullanmış biri olarak bence birinci açık arayla MD Forte.

MD Forte' nin 3 farklı konsantrasyonda glikolik asit içeren 3 farklı temizleyicisi var. Ben II numarayla - ki içinde %15 oranında glikolik asit var- başladıktan sonra III numarayla -glikolik asit içeriği %20- glikolik asitin nimetlerinden yararlanmaya devam ediyorum. Kıvam olarak köpüren bir yapısı yok, krem temizleyici formunda. Uygularken cildinizin kuru olması etkinliği açısından önem taşıyor. Yüksek oranlarda asit içeriği yüzünden ilk başlarda cildinizde iritasyon bulgularının ortaya çıkması doğal. Göz çevrenize yaklaştırmamanızı tavsiye ederim bu yüzden. Bende olmadı ama bazı kullananlar ilk başlarda sivilcelerinin arttığından yakınıyorlar hani önce kusturup sonra temizleme mevzusu...

Lafı daha fazla uzatmayım benim yokluğunda yaşanamazlar listemin üst sıralarında olan bir ürün. Birçok marka denedim ama bence en güvenilir ve etkili olan MD Forte. Eğer cildinizin glikolik asiti kaldıramıycak kadar hassas olduğunu düşünüyorsanız denemenizi tavsiye etmem ama eğer benimki gibi karma bir cilt yapısına sahipseniz ve cildinizin pürüzsüz ve canlı görünmesi gibi bir takıntınız varsa bence denemenizde fayda var.

Ürün yorumları için

Nerden alınır

2 yorum:

  1. merhaba blog sahibi değilim ama blogunuzu takip ediyorum midwestskincare den 16 mayısta burda okudugum mdforte göz kremi ve temizleyiciyi sipariş verdim yurtdışı alışveriş yasağını duymuştum ama bir yerde 5 kez alışveriş yapabiliriz diye okudum ki yanlış okumuşum.siparişlerim elime geçer mi diye bekliyorum.Yorumu yanlış yere yaptıysam özür dilerim.Yasaktan sonra hiç alışveriş yaptınız mı ve sonucu ne oldu merak ediyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Yasaktan sonra hiç cilt bakım ürünü alışverişi yapmadım. Takipli postalarda problem çıktığını okudum ama takipsiz postalarda durum nasıldır bilemiyorum. Sanırım memurun inisiyatifine kalıyor bir yerden sonra... Umarım ürünleriniz elinize ulaşır.

    YanıtlaSil