KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

26 Ağustos 2011 Cuma

Dermalogica Age Smart MultiVitamin Thermafoliant

Geçen yazdan bu yana ara ara kullandığım bir ürün kendisi. Koyu bir AHA' lı temizleyici meraklısı ve Mia sevdalısı olarak-=)- eksfoliant ürünlere çok fazla ihtiyacım olmuyor ama yinede arada cildimin farklı bir şeylere ihtiyacı olduğunu fark ettiğim zaman elimin gittiği iki üründen biri.
İçindeki mikrodermabrazyon kristallerini anımsatan partiküller sayesinde fiziksel, salisilik ve laktik asit sayesinde de kimyasal eksfoliant özelliklere sahip. Oldukça katı bir yapısı var ama yüzünüze sürüp masaj yapmaya başladığınızda hem yumuşuyor, hem de ısınmaya başlıyor. Çok az miktarı bile bütün yüzünüz için yeterli. İçindeki partiküllere gelirsek daha önce kullandığım bazı ürünlere göre daha ufaklar ama yine de hassas bir cildiniz varsa fazla bastırmamaya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Islak veya kuru cilde uygulanabilir. Ben genellikle kuru cilde uygulamayı tercih ediyorum ama arada sabahları-hani böyle kendinizi de cildinizi de çok yorgun hissettiğiniz sabahlar olur ya hah işte öyle olanlarda=)- duşa girerken yanıma alıp ıslak cildime kullanıyorum , etkisi sanki biraz hafifliyor gibi geliyor ama cildinizin resmen yenilendiğini ve nefes almaya başladığını hissediyorsunuz. Cilt makyajınız da çok daha pürüzsüz ve güzel görünüyor.
Uzun lafı kısası benim kullanmayı çok sevdiğim, işini gerçekten iyi yaptığını düşündüğüm bir eksfoliant ürün kendisi. İçerik olarak da, yapı olarak da bir çok muadiline göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Kullanıcı yorumları
Dipnot: Malum yasaktan sonra kullandığım ürünler hakkında yazı hazırlamak bilmiyorum ne kadar mantıklı ama açıkçası ben bu genelgenin kalkacağı konusunda hala umutluyum. Türkiye' de bu ürünü satan bir kaç net mağazası gördüm ama o fiyatlara satın alır mıyım, hayır...

6 yorum:

  1. Merhaba kalimero, nasılsın? sana bişey danışmak istiyorum,kararsız kaldım. nemlendiricimi değiştirmek istiyorum.http://www.eczaonline.com/urun/Ceradolin-Su-Bazl%C4%B1-Nemlendirici-Losyon-200-gr..html veya http://www.cerrahoglueczanesi.com.tr/ecz/urunler.php?idgrup=2&idmarka=104&idetki=429. bu ikisi arasında kararsız kaldım. aralarında fiyat anlamında uçurum var. 33 olmak üzereyim,kırışıklar aldı başını gitti ne yapacağımı bilmiyorum. gece estee lauder advanced night repair serum gündüzde bioderma hydrabio serum kullanıyorum. bunların üstüne nemlendirici olarak hangisini alayım sence? yada önerebileceğin başka bişey var mı?

    YanıtlaSil
  2. merhaba Missha' cım,
    Bu iki nemlendirici arasında sadece fiyat olarak değil, içerik olarak da uçurum var açıkçası... Yaklaşık 3 yıl önce Ceradolin' nin krem forumunu kullanmıştım, güzel bir nemlendirici olduğunu söyleyebilirim, hatta piyasadaki çok daha pahalı olan nemlendirici ürünlere fark atar bile diyebilirim ama OHT Peptide' in iddia ettiği şeylerin yanından bile geçemez gibi görünüyor. (OHT Peptide kullanmadım bu arada) Ama şu da var ki kullanmadan bu iddiaların ne kadarı doğru, yada ürün senin cildinle uyum sağlayabilecek mi, yapısı nasıldır bilemezsin, ki öyle bir fiyat söz konusuysa ben çok riskli bir durum. Eğer ürünün testerını bulup bir müddet deneyebilirsen çok daha iyi karar verirsin diye düşünüyorum.
    Ha ben olsaydım ne yapardım söyleyeyim ama tabi bu sadece benim fikrim, eğer 33 yaşında olsaydım daha makul fiyatlı retinol, glikolik asit, C&E vitamini gibi antiaging etkili ürünler kullanır, 40 yaşıma iyice yaklaştığım zaman da botox gibi mutlaka etkili olacak yöntemlere başvururdum, sonuçta kremler, serumlar yani topikal ürünler sadece bir yere kadar etkililer, o yüzden -bir de sonuçta 3-4 ayda bir almam gereken şeyler- profesyonel bir hekim tarafından yapılacak olan daha girişimsel-enjeksiyonlar, lazer tedavileri gibi- prosedürlere başvurmak çok daha garanti sonuç verecek şeyler...
    OHT Peptide' i denemediğim için tam bir yanıt veremedim ama umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok yardımcı oldun :)sen glikolik asit deyince aklıma geldi. Evde bir kutu md forte facial losyon I, bir kutuda II var. bunları hamile olduğumu öğrenmeden önce alıp I olanını birkaç kez kullanmıştım. 2 yıl oldu ama kutusunda bozulmamıştır sanırım. yalnız bunu kullandığımda cildim biraz tahriş olmuştu sanki:( Acaba bu ürünün içindeki glikolik miktarı bana fazla mı geldi? yoksa tüm ciltlerde aynı tepkiyi verir mi acaba? Umarım sorularımla seni boğmuyorumdur bu arada:/

    YanıtlaSil
  4. Eğer yardımım dokunuyorsa mutlu olurum Mİssha' cım, ne boğulması =)
    Kolay kolay bozulmuyorlar, zaten üstlerinde 12m, 6m filan gibi herhangi bir ibare de yok... Biraz tahriş ilk zamanlar normal bir şey, cilt zaman içinde uyum sağlıyor ürüne, ben mesela yaklaşık 4-5 aydır kullanmıyordum, bu hafta geri döndüm, şu an yüzüm kızarık, gerim gerim de gerildim. Haftada 2 günle başlayıp zaman içinde gün aşırı kullanmaya başlayabilirsin. Ama eğer çok ciddi bir tahriş söz konusuysa kullanmaman daha doğru olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. dün akşam denedim, cildimde hiç bir problem olmadı:) haftada iki ile başlayıp zamanla arttıracağım. hergün kullanmak problem yaratır mı sence?
    tekrar teşekkür ederim, görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim Missha' cım=)
    %10' nun üzerindeki glikolik asit konsantrasyonları günlük kullanım için biraz fazla gelebilir. Senin ürünlerinin losyon formunda olduklarını da göz önünde bulundurursak gün aşırı kullanım daha güvenli görünüyor bana.

    YanıtlaSil