KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Tatile devam...

Bir önceki yazımda 3 gün Voyage Belek' te konakladıktan sonra Kemer' e geçtiğimizden bahsetmiştim. Daha önce günü birlik geziler dışında eşimle Kemer' e gitmediğimiz için büyük bir titizlikle kalabileceğimiz otelleri gözden geçirdik ve en sonunda hakkında çevremizdeki insanlardan da çok güzel şeyler duyduğumuz Amara Wing Resort' te karar kıldık.
Amara Wing Resort' ün çok daha ufak bir arazi üstüne kurulmuş olduğu için Voyage Belek' e kıyasla bayağı  küçük ve kompakt bir tesis olduğunu söyleyebilirim. Bundan dolayı da VB' de ne zaman deniz veya havuz başına inerseniz inin mutlaka boş bir şemsiye altı bulmanız mümkün fakat AWR' de işinizi şansa bırakmanızı hiç tavsiye etmem, özellikle de ziyaretiniz bizimki yaz sezonuna denk gelmişse. Aynı durum alacarte restoran rezervasyonlarınız için de geçerli, bizim gibi açık büfe yerine alacarte tercih ediyorsanız biraz atik davranmanız gerekecek benden söylemesi=) Ama şunu da eklemem gerekiyor, personel o kadar nazik ve misafirperver ki eğer bir şekilde sezlong bulamadıysanız hemen sizin için bir şeyler ayarlamaya ve problemi çözmeye çalışıyorlar.
Gelelim deniz ve kumsala... Gerçekten Kemer' in denizi çok nefis, zaten otelin plajı mavi bayraklı. Pek de deniz meraklısı olmayan eşimi bile denizden çıkarmak çok zor oldu diyebilirim=) Plaj çakıl taşı ağırlıklı kumdan      oluşuyor. Eğer benim gibi kum plaja alışkınsanız bavulunuza esnafın sörfçü ayakkabısı dedikleri Vans benzeri ayakkabılardan koymayı unutmayın derim.
Otel animasyon açısından çok kuvvetli diyebilirim, bizim gibi animasyona hiç yüz vermeyen insanlar bile otelin bütün animatör kadrosunu ezbere sayacak hale gelebilir bir kaç gün sonra =) Özellikle akşam yapılan aktiviteler bence gerçekten çok güzeldi. Her akşam Woody bar denilen mekanda bir müzik grubu sahne aldı, biz eşimle sahneye yakın bir masada oturup martinilerimizi yudumlamayı tercih etsek de çoğunluk kurtlarını bir güzel döktü diyebilirim=) Cuma akşamı ise havuz başında gala gecesi vardı ki Rio' lu dansçılar sayesinde karnaval havasında geçti.
Yemekler de gerçekten çok güzel ve özenliydi, her akşam başka bir mutfağın günüydü ana restoranda, ala carte' larda masa bulamama durumumuzu hafifletti diyebilirim bu konsept=) Bistroların menüleri de o kadar zengindi ki öğle yemeklerini ana restorana gitmeden bistrolarda geçirdik. Barmenler de işlerinin ehliydi gerçekten, en leziz Cosmopolitan' larımı içtim tatil boyunca=)
Daha önce de dediğim gibi aklıma gelenler bunlar ama bahsetmediğim bir konuda yorumumu öğrenmek isterseniz sormanız yeterli=)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder