KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

10 Mart 2011 Perşembe

Graftobian Hi-Def Glamour Creme Foundation

Efenim bugün sizlere en sevdiğim krem fondöteni tanıtacağım. Ne demişler yasak olan her şey daha cazip gelir insanlara değil mi, ondan mıdır bilinmez içimde engellenemez bir blog aşkı mevcut son günlerde=)
Graftobian; Ben Nye, Kryolan gibi bir profesyonel makyaj firması. Türkiye' de diğerleri kadar bilindiği söylenemese de yurt dışında hem make up artistler hem de bizim gibi hatunlar tarafından bayağı meraklısı mevcut. Ben bu firmanın varlığını ilk defa burada -ki bana göre oldukça faydalı bir site kendisi- fark ettim ve MUA' da şöyle bir araştırma yaptıktan sonra denemeye karar verdim. Daha önce hiç krem fondöten kullanmadığım için ilk bir kaç denemem pek hoş olmasa da zamanla, nikahımda makyözün yaptığı makyajı görünce sinir krizi geçirdikten sonra yüzümü temizleyip kendi makyajımı yapabilecek bir hale geldim. -düğünde makyöze hiç bulaşmadan efendi efendi oturup kendi makyajımı kendim yapmam da bundan=)-

Renk skalası aşağıda da gördüğünüz gibi oldukça geniş
                                      Bende iki rengi var: Ingenue ve Bombshell
Resimde çok belli olmasa da Ingenue W kategorisinin ikinci sırasında olduğu için daha daha koyu ve sıcak bir renge sahipken, Bombshell N' nin ilk sırasında olduğu için ondan biraz daha açık ve nötr bir renge sahip. Zaten normalde kışın NC15, yazın NW20 kullanan biri olarak cilt rengimi tutturmam zor olmadı.

Bu fotoğraflarda sol elimin baş ve işaret parmağı hizasına Bombshell ' i hafifçe sürdüm. Yapısını ve kapatıcılığını fotoğrafları büyütürseniz daha iyi anlayabileceğinizi umuyorum. Fotoğraflar çok net değil belki -fondötenin rengi cildimde kaybolduğundan biraz da-ama soğuktan bayağı bir kızarmış olan ellerimin kızarıklığını nasıl kapattığı görülüyor.

Uygulamaya gelince sürmeden önce mutlaka iyi bir nemlendirici veya primer kullanmak lazım yoksa ciltte düzgün yayılmıyor, kuru olan yerlerde birikmeler oluyor. Krem formunda olduğu için çok az miktarda kullanmak yeterli. Ben önce bunun gibi bir fondöten fırçasıyla azar azar yanaklarıma, burnuma, alnıma ve çeneme sürüyorum, ondan sonra nemli bir Beauty Blender' la bütün yüzüme dağıtıyorum. Bu şekilde uygulandığında sanki kendiliğinden gerçek olamayacak kadar pürüzsüz bir cildiniz varmış da fondöten filan kullanmaya gerek duymuyormuşsunuz gibi bir izlenim yaratabilirsiniz etrafınızdakiler üzerinde=) Pudrayla sabitlenebilir fakat ben bu fondötenle birlikte pudra kullanmıyorum çünkü zaten tek başına da yeterince kalıcı ve güzel bir görünümü var, bu görünümü pudrayla matlaştırarak bozmak istemiyorum.
Ambalajı çok büyük olmasa da her uygulama için çok az bir miktara ihtiyacınız olduğu düşünülürse oldukça da ekonomik. Zaten günlük kullanım için bence biraz ağır, her gün porselen bebek gibi etrafta gezinmek pek bana göre değil açıkçası=)

Cildinize hangi rengin uygun olabileceğine karar veremiyorsanız yada kontur için de kullanmak istiyorsanız yukarıdaki gibi palet şeklinde olanlarına bakabilirsiniz. 
Uzun lafın kısası kusursuz görünmek istediğim günlerde elimin ilk gittiği fondöten kendisi, kapatıcılığı fazla olmasına rağmen nemli bir süngerle uygulandığında görünümü de son derece doğal ve güzel, fiyatı da gerçekten çok uygun bir ürün.

4 yorum:

  1. Merhaba kalimeroo
    bende de ben nye krem fondoten var, aynı şekilde çok kapatıcı. kolayca dağılıyor, primer falan kullanmaya da hiç gerek uygulaması çok kolay. Bunları bitirebilirsen ki bunlar kolay kolay bitmez heralde ben nye ı tavsiye ederim. fiyat olarak aynılar sanırım ben de 9-10 dolara falan almıştım galiba

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Missha' cım,
    Ben Nye' nın krem fondötenleri de çok beğeniliyor gerçekten, Graftobian' larım bitince denemek farz oldu =)

    YanıtlaSil
  3. Amman deneme! bir haftadır hergün kullandım, suratımı sivilceler kapladı. Arada bir kullanmak için iyi ama sürekli kullanımda mahvetti cildimi:( şimdi kryolan dual finish pudra fondoten sipariş ettim bi de onu deneyim, yazarım sana:)

    YanıtlaSil
  4. =)Yorumlarını bekliyorum Missha' cım.
    Ben de bu aralar günlük makyajımda Graftobian' nın HD pudrasını kullanıyorum - vaktim olunca hakkında post hazırlayacağım =)-

    YanıtlaSil