KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

28 Temmuz 2010 Çarşamba

M.D. Forte Skin Rejuvenation Eye Cream

Aslında bu gözaltı kremi yaşı bayağı bir kemale ermişlerimiz için ama içerik açısından bakıldığında ben şu an kullanmamak için her hangi bir neden göremiyorum. Son 2 yıldır mutlaka başucumdaki cilt bakım ürünleri çekmecemde bulundurduğum bir krem. Pompalı şişesi sayesinde kullanım rahatlığı bakımından şahane, düzenli olarak kullandığım dönemlerde sabah makyajımı yaparken "Gözaltı kapatıcısına ihtiyacım yok bugün" diye düşünmemi sağlayan müthişlikte, bu düzenli kullanımı üşenmeyip de ömrümün sonuna kadar devam ettirirsem hiç gözaltı problemim olamadan öleceğimi düşündürtecek olağanüstülükte kendisi=)
İçinde glikolik asit ve retinol bulunduğundan kullanmaya başladığınız ilk günlerde göz altlarında birazcık kuruma ve kızarıklığa neden oluyor ama sabredip kullanmaya devam ederseniz bu durum ortadan kalkıyor ve göz altınız 10 yıl önceki haline dönüşüveriyor. O hani göz altlarında minik minik beyaz birikintiler var ya milia dediğimiz sayıları günden güne azalıyor ve düzenli bir şekilde kullanmaya devam edildiğinde gözaltı pürüzsüz bir hal alıyor (benim bu kremi kullanmaya başlamamın asıl neden milialardı). Sonuç olarak iyi ki varlığını farketmişim dediğim ve 25 yıl filan daha kullanmayı planladığım bir göz altı kremi kendisi.

11 yorum:

  1. Ben bu ürünü 2 yıl önce aldım, o sıra hamile kaldım aman bi zararı olur diye kullanmadım. Kutusunu atmışım son kullanma tarihini bilmiyorum o yüzden. Acaba bozulmuş mudur? Atmaya kıyamıyorum ama balık gibi kokuyor sanki biraz. Bu ürünün kokusu mu yoksa bozuldu mu sence?

    YanıtlaSil
  2. ürünün kendine has bir kokusu olduğu doğru ama balık gibi kokuyor da diyemem, bozulmuş olma ihtimali yüksek gibi görünüyor bence...

    YanıtlaSil
  3. balık kokusu benim elimden geliyormuş:) oğluma balık yağı içirmeye çalışırken benim elime de bulaşıyormuş haliyle:) koku yok ama rengi sarı. seninkinin de rengi öyle mi? Birde ben hala emziriyorum bir sakıncası olur mu acaba oğluma?

    YanıtlaSil
  4. =))) Evet canım benimki de oldukça belirgin sarı renkli.
    Emzirirken kullanmanı tavsiye etmem çünkü içinde retinol var. Bu madde A vitaminin bir formu ve özellikle bebek bekleyen kadınların kesinlikle kullanmaması gerekiyor. Süte geçme oranı ise aktif içeriğin konsantrasyonuna bağlı ki bunun oranını tahmin etmek mümkün değil, o yüzden ben süt vermen bitene kadar kullanma derim.

    YanıtlaSil
  5. Cevabın için teşekkür ederim:) Hemen bırakıyorum kullanmayı.

    YanıtlaSil
  6. merhaba daha önce de yorum yapmıstım ama farklı bır sayfaya midwestten sıparıs ettıgım urunlerım geldı.md forte eye cream i 4-5 gundur kullanıyorum.bugun göz altımda daha önce olmayan ıkı cızgı farkettım ve bıraz once kremı surdugumde goz altımda yanma oldu.Kullanmaya devam etmelımıyım?ka gunde daha genc bır gorunume ulasır? bu arada yasım 25 aslında ama önlem almak ıcın kullanmak ıstıyorum.bu yıl göz altlarımın yaslanmaya basladıgını dusundugum ıcın bu urunu aldım.cevabını bekleyecegım.blog sahibi degılım.sık kullanılanlardan sizi takıp edıyorum

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle siparişinizin elinize geçmesine çok sevindim. Krem kullanıldığı ilk günlerde kuruluk ve hatta kızarıklığa neden olabiliyor içeriği dolayısıyla, fark ettiğiniz yeni çizgiler de büyük ihtimalle bu kurumadan dolayıdır. Benim cildimin alışması iki haftamı almıştı, her cildin kendine göre bir alışma süresi olabilir. Bu kremi gece yatmadan önce kullandığınızı farz ederek gündüzleri daha güçlü bir nemlendirici kullanmanızı tavsiye edebilirim ama tabi devam edip etmemek sizin kararınız olmalı kendi cildinizi benden çok daha iyi tanıdığınızı göz önünde bulundurursak.

    YanıtlaSil
  8. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Evet hem kuruluk hem kızarıklık oldu ve çizgiler belirginleşti olmayan çizgiler meydana geldi iki gün boyunca günde 5-6 kez nemlendirici sürdüm şimdi daha iyi durumdayım ,sanırım geçiyor.Md forteyi geceleri kullandım.Cildime tretin kullandığım için bu tarz kremleri nasıl kullanacağımı biliyorum ama gerçekten korkunç bir tecrubeydi göz altımda denemek.Haftada 1 kere kullanmayı deneyeceğim.Dün eczaneye gittim durumu anlattım cellex-c gla eye balm istedim ama ağır geleceğini söylediler ve göz altı nemlendiricilerime bir de nuxe ü ekledim.Eczanedeki bayan md forte nin üzerine nemlendirici sürebilceğimi söyledi fakat en son ki denememde üstüne nemlendirici sürünce göz altımda yanma hissetmiştim.Ben bir cilt bakım hastasıyım açıkçası.Problemli cildimden de olsa gerek bu durum ,mükemmeli yakalamaya çalışıyorum hep.Glikolik asitli temizleyici çok güzel gerçekten sayenizde tanıştım teşekkür ederim.Bu arada düzenli gittiğim dermataloğum(prof dr) her gün kullanma cildin kurur yaşlanırsın dedi.Bu bilgiyi sizle de paylaşmak istedim.Güclü göz nemlendiricisi öneriniz var ise md forte kullandığım zamanlarda denemek isterim

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim=)
    Cellex-C eye balm' ı ben de pek tavsiye etmem, MD Forte' yle uyumlu olabileceğini düşünerek almıştım ama ben kullanamadım ve dolap bekledi açıkçası, yapı olarak hoşuma gitmedi, gerçekten yaşımız için fazla ağır bir göz altı kremi olduğunu düşünüyorum.
    Ben de şu an Clarisonic fırçamı günlük olarak kullandığım için MD Forte III kullanımımı haftada 1-2 güne düşürdüm, daha fazlası cildimde kuruluğa yol açıyor gerçekten.
    Daha önce Nuxe markasını deneme fırsatım olmadı ama güzel ürünleri olduğunu duymuştum. Ben Cellex' ten memnun kalmayınca MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Eye Cream' i sipariş etmiştim, MD Forte' ye alışma dönemimde yardımcı olmuştu gerçekten, güzel bir ürün olduğunu düşünüyorum ama bir süre sonra farklı ürünler deneme dürtüsüyle almayı bıraktım =) Şuan da fazla yoğun ürünlere ihtiyaç duymuyorum -güneş kremimi göz altı bölgeme de kullandığım ve Neova' nın yoğun bir yapısı olduğu için olabilir- ama iyi hatırlattınız MD Formulations' ı bana=)

    YanıtlaSil
  10. Son 1 aydır yüzüme güneş koruyucu süremiyorum.sivilce yaptı bu kış bende maalesef ve güneş koruyucuyu kesince sivilceler de bitti.Cildime uyar mı diye bir sürü koruyucu aldım,sonuç hüsran.hamilton 50spf, hamilton mat 30spf ve skin ceuticals 30 spf lik koruyucularımı boynumda kollarımda kullanıyorum bozulmadan bitirmek için ve gün içinde mineralli makyaj yapıyorum az da olsa güneşten korusun diye.Nuxe ün light nemlendiricisi çok güzel.Göz kremini de beğendim vücut için toparlayıcı krem bir de selülit serumunu 2 gündür kullanıyorum.Onların da başarılı olduğunu düşünüyorum şimdilik.Md formulations ı deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Umarım cildinize uyum sağlayabilecek bir güneş kremi bulabilirsiniz, La Roche Posay' in ince yapılı bir kremi var ama belki coktan denemissinizdir. Glikolik asit ve benzeri kimyasal maddeler içeren ürünler kullanırken güneşten korunmak çok önemli ılerde istenmeyen güneş lekeleriyle karsilasmamak için, mineral makyaj ürünleri yaz ayları için yetersiz kalabilirler.

    YanıtlaSil