KALİMERO

KALİMERO
...ama bu haksızlık!!!

8 Şubat 2010 Pazartesi

Yumurta Bombası


Ev yapımı maskelerden filan pek hazetmem açıkcası. Hem pek bir işe yaramayacaklarına inanırım hem de acayip üşenirim ama yumurta bombasının yeri ayrı=)

Geçen yaz makeupalley'de gezinirken rastladım bu saç maskesi tarifine, zaten o sıcakta ders çalışmak zorunluluğu yüzünden eve tıkılmışken ve malzeme listesinde sadece üç tane her mutfakta olan şey görünce deneyeyim bari dedim ( neden İstanbul' da asistan olmak yerine burada pratisyen hekim olduğum açık sanırım :P) Sonuç gerçekten başarılı oldu.

İhtiyacınız olan sadece 1 yumurtanın sarısı, 2 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık bal. Malzemeleri iyice karıştırıp saçınıza güzelce yedirdikten sonra en az yarım saat beklemeniz lazım. Ben bu arada sağa sola bulaşmasın diye kafamdakiler ameliyathane bonesi takıyorum ama duş bonesi veya başınıza doladığınız naylon poşet filan da iş görür heralde=)

Ben genelde en az bir saat o şekilde oturabilecek şekilde işlerimi ayarlıyorum. Fazladan bir kere daha şampuanlanmak gerekiyor evet ama bence buna değer... Hemen ardından iyi bir saç maskesi veya kremi kullanıldığında -ki ben L'oreal Professional intense repair saç maskesi kullanıyorum- elde edilen sonuç nice kuaförde yaptırılan saç bakımlarına taş çıkartacak nitelikte oluyor. Yıkandıktan sonra saçınızda yumurta kokusundan eser kalmıyor korkmayın. Teorik olarak çok sıcak suyla saçınızı durulamaya çalışırsanız yumurta pişebilir ama sadece sarısının kullanıldığından mıdır nedir bilmiyorum başıma öyle bir şey gelmedi neyseki... Bir de çok sık kullanılamayacak bir maske olduğunu eklemeyi kendime bir borç bilirim çünkü yumurta kullanılmasının nedeni içindeki yoğun protein içeriği, saça sürüldüğünde ne kadarı geçer bilinmez ama çok sık kullanılan proteinin de saça zarar verdiği bir gerçek. Bu yüzden haftada bir veya iki haftada bir bu maskeyi yapmak en uygunu.

Benden söylemesi bütün gün eliniz saçınızda gezebilirsiniz=)

Kaynak

2 yorum:

  1. iyide yumurtanın sarısında protein olmaz ki beyazında olur yagda adı üstünde yağ bal malum glikojen sonuç senin diploman falan varsa hemen geri alsınlar arkadas:(((

    YanıtlaSil
  2. Yumurta sarısı protein ve yağlar bakımından zengin olup, bazı vitaminler ve önemli miktarda mineraller içerir. Yumurta sarısındaki proteinler lipidlerle bağlanmış olarak lipoprotein (lipovitellin, lipovitelenin, livetin), bir kısmı da fosfoprotein( fosfovitin)şeklinde bulunur. Yumurta akı ise esas olarak su, % 11 civarında protein ve önemli miktarda sodyum, potasyum ve klor içerir. Ha, bunun ne kadarı saça sürmekle geçebilir desen ben de çok fazla olasılık vermiyorum ama yumurtanın sarısında protein olmaz diyorsan sana diyecek hiç bir şey yok=)
    İyi günler arkadaşım, merak etme sen benim diplomam gayet sağlam =))))

    YanıtlaSil